Xplora Lovensdijkstraat bijna klaar

    De verbouwing van de Lovensdijkstraat 61 ligt op schema. Halverwege maart wordt het compleet gerenoveerde gebouw waar Xplora in komt opgeleverd. Daarna wordt aan de vierde en tevens laatste fase begonnen: de verbouwing van de rest van het gebouw op nummer 61.

    De buitenkant van nummer 61 is onherkenbaar veranderd. Ton Vissers, beleidsadviseur bij Avans, vertelt over de derde fase. ‘Het sombere, jaren zestig-uiterlijk van het gebouw is verdwenen. We hebben er een nieuwe schil omheen gedaan, daardoor is het pand ook meteen goed geïsoleerd.’

    Verbouwing 11 - max

    Speciale ramen
    De ramen hebben een motief. ‘Dat is speciaal reflecterend glas, waardoor het gebouw goed gekoeld blijft.’ Ook de nieuwe entree van het Xplora-gebouw is gemaakt van dit glas. Studenten hoeven niet bang te zijn dat ze in de zomer zullen wegsmelten. ‘Door het speciale glas wordt het niet warm binnen.’ Extra voordeel van de ruiten is dat er geen zonneschermen of lamellen meer nodig zijn om de zonnestralen buiten te houden.

    Verbouwing 10 - max

    Open structuur
    Binnen het gebouw zijn de bouwvakkers nog druk aan het klussen. Vanaf de begane grond kun je tot de bovenste verdieping kijken. De vier verdiepingen Xplora moeten een open structuur krijgen. Ton: ‘Je kunt straks van de ene verdieping naar de andere met interne trappen. Je hoeft het trappenhuis dan niet te gebruiken. Het is de bedoeling dat je elkaar kunt zien.’

    Verbouwing 09 - max

    Er schijnt nu al veel zonlicht bij nummer 61 binnen. Ton: ‘Het oude gebouw was donker en bedrukt. Straks baadt het hele gebouw in zonlicht.’ De oude structuur van het pand is behouden. De binnenkant is volledig leeggehaald en opnieuw opgebouwd. ‘Ik ben blij dat we de boel niet plat hebben gegooid. We zijn nu zo’n mooi, modern gebouw aan het maken. Het doet niet onder voor nieuwbouw uit 2015.’

    Verbouwing 07 - max

    Weinig klachten
    Leuk voor studenten: de bovenste verdieping van Xplora krijgt een grote loungevloer met koffiebar. Ton: ‘Een werkvloer waar mensen kunnen leren, maar ook ontspannen.’ Ook kun je straks van het gebouw op nummer 61 via een tunnel naar ‘De Villa’, ook bekend als gebouw LC.

    Verbouwing 08 - max

    14 augustus moet ook fase vier afgerond zijn. ‘Het is spannend, maar de mannen werken hard. De verbouwing gaat volgens planning en we hebben nog nooit zo weinig klachten gekregen van medewerkers als tijdens dit project. De mensen vinden het fijn dat er goed gecommuniceerd wordt over onze plannen en per fase kunnen zien wat we aan het doen zijn. De reacties zijn erg positief.’

    Verbouwing 04 - max

    Verbouwing 05 - max

    Verbouwing 03 - max

    Verbouwing 06 - max

    Verbouwing 02 - max

    Meer artikelen over

       

    Deel dit artikel

    Reageer op dit artikel

    * Verplicht veld

    Reacties

    • Goed gedaan mannen! De verbouwing ziet er goed uit. Ik zou zeggen, op zijn minst 31 keer beter dan het oude gebouw! Nu nog even alles afwerken en dan kunnen weer jaren vooruit met een mooi en fijn gebouw.

    • “Extra voordeel van de ruiten is dat er geen zonneschermen of lamellen meer nodig zijn om de zonnestralen buiten te houden.”
      En vervolgens zie je geen steek meer als de zon op het smartboard schijnt, net zoals in het LD-gebouw…

    • Begint er goed uit te zien. Het was ook wel echt nodig hoor!