Terug naar overzicht

Opinie: ‘Avans is geen links bolwerk, iedereen wordt geaccepteerd’

martijn bossers- 620Avans is helemaal geen links bolwerk, zegt eerstejaarsstudent Martijn Bossers. De hogeschool juicht kritisch denken toe en iedereen wordt geaccepteerd, schrijft hij in het volgende opiniestuk:

“Er verscheen een opiniestuk van Jake Owen Raats, waarin hij aangaf dat PVV-stemmers stelselmatig belachelijk werden gemaakt en dat er docenten waren die ‘leugens’ zouden vertellen.

Avans vindt diversiteit en gelijkheid belangrijk, maar dat geldt ook voor tolerantie. En dat ontbreekt in zijn opinie. In het stuk wordt een docent, die lid is van GroenLinks, weggezet als een leugenaar. Personen die het niet eens zijn met de PVV zijn ‘democratie-haters’. In plaats van andersdenkenden te accepteren verwijt hij ze verschillende dingen. En dat is typisch een werkwijze van verschillende PVV-aanhangers.

Klimaat
Op een hogeschool wordt kritisch denken toegejuicht, om de feiten te checken en niet zomaar dingen te roepen. Zo wil ik ingaan op het puntje van klimaat. Er zijn verschillende onderzoeken van gerenommeerde wetenschappers die aangeven dat de opwarming van de aarde een feit is. En dat is ook zo, aangezien wij de gevolgen merken. Ijskappen smelten, de temperatuur stijgt en over tientallen jaren zal Afrika onbewoonbaar worden, als er niets tegen de opwarming van de aarde wordt gedaan.

‘Vooral in deze tijden is “factchecken” ontzettend belangrijk’

AZC’s
Dat de PVV tevens de grootste partij onder de hoogopgeleiden zou zijn is simpelweg niet waar. Een groot verschil met de uitspraak van dhr. Raats. Om aan te tonen dat dit geen aanname is, heb ik verschillende bronnen aan dit artikel toegevoegd. Vooral in deze tijden is ‘factchecken’ ontzettend belangrijk. Ook is het onzin dat veel AZC’s in wijken worden geplaatst met sociale huurwoningen. AZC’s worden op diverse plekken geplaatst in Nederland, niet alleen in woonwijken met sociale huurwoningen. Denk daarbij aan voormalige gevangenissen, in een bos of bijvoorbeeld in een klooster. Ook daar heb ik een bron voor, waaruit blijkt dat de uitspraak dat AZC’s in ‘wijken met sociale huurwoningen’ worden geplaatst onzin is.

‘Nederland is een mooi land met natuurlijk wat verbeterpunten’

Respect
Ik zou aan dhr. Raats willen vragen om respect en tolerantie te omarmen, in plaats van ze te vervuilen. Geef zelf het goede voorbeeld, zodat velen zullen volgen. De PVV wil Nederland weer ‘Nederlands’ maken, en daar vallen tolerantie en respect ook onder. Dus geen ongefundeerde verwijten naar docenten, geen onwaarheden en accepteer andersdenkenden voor hun idealen. Nederland is een mooi land met natuurlijk wat verbeterpunten, maar laten we wel vasthouden aan onze normen en waarden, die zogenaamd ‘hoog in het vaandel’ staan bij de PVV.”

Martijn Bossers is eerstejaarsstudent Integrale Veiligheid in Breda en lid van de VVD en JOVD.

Punt. Of had jij nog wat?

Vincent

Een opiniestuk waar leraren niet met naam en toenaam worden aangevallen en waar de feiten wel correct zijn. Laat dit soort studenten artikelen schrijven ipv. Jake

2017-03-07 16:34:15

roel

Beste studenten van Avans, Kritisch denken is altijd goed. Maar onthoud ook dat je er niet komt met alleen maar kritisch denken. Je moet andersdenkenden respecteren en met elkaar om kunnen gaan. Niet alles draait om schreeuwen.

2017-03-07 14:06:28

Rofl

Was het nog maar BDM dan had ik iets anders om naar te kijken dan dit politieke gecirclejerk

2017-03-07 13:09:13

Liselotte van den Broek

Dit lijkt er meer op!!!

2017-03-07 12:46:14

Meer lezen?