Avansstudent Zoewé Rozenblad vermist: ‘Dit is zeer ongewoon, iedereen is heel erg bezorgd’

Zoewé Rozenblad, Communicatiestudent bij Avans in Breda, is sinds dinsdagochtend vermist. Ze kwam niet aan op haar stageadres Dr. WOOOW! in Rotterdam. Via Facebook roept zus Dewi op naar haar uit te kijken.

Honderden mensen hebben al op de oproep gereageerd en duizenden hebben het bericht gedeeld, waaronder diverse docenten en studievereniging Comm.on.

Zeer ongewoon
    “Dit is heel ongewoon’’, zegt Desi Beans, die namens de familie het woord voert. “Zij laat het normaal gesproken altijd weten als er iets verandert in haar schema door een whatsappberichtje of een telefoontje. Dat is nu niet gebeurd. Daarom is iedereen heel erg bezorgd.’’ De student heeft geen verleden van weglopen. “Zoewé is een heel normale meid. Daarom is dit zo vreemd.’’

Spijkerbroek en zwart jasje
    Zoewé is op 13 juni 2017 omstreeks 8.00 uur vertrokken vanuit huis naar station Zwijndrecht om naar haar stageadres Doctor Wooow in Rotterdam te gaan. Daar is ze nooit aangekomen. Ze heeft een spijkerbroek aan en draagt een zwart jasje of een blauw spijkersjasje en heeft zwarte schoenen aan. Zoewé is 1.65 meter lang en heeft een slank postuur.

Onderzoek opgestart
    De student is als vermist opgegeven bij de politie die inmiddels een onderzoek is opgestart. “Er is nog geen zoekactie gestart, daar begint de politie na 72 uur mee”, weet de woordvoerder. Avans heeft contact opgenomen met de ouders van Zoewé en ondersteunt hen waar dat mogelijk is.