Terug naar overzicht

Studenten nemen Snapchat-account van Avans over

Zeven Avansstudenten nemen vanaf deze maand het Snapchat-account van de hogeschool over. Tot aan de zomervakantie posten ze dagelijks foto’s en video’s op Snapchat.

Van een student Mechatronica in Breda tot een student Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in Den Bosch; zeven studenten met verschillende achtergronden posten vanaf woensdag dagelijks foto’s en video’s over studeren en studentenleven.
snapchatAvansstudentenInkijkje in studentenleven

Zo wil tweedejaarsstudent Illustratie Anouk Verhoeven via Snapchat een inkijkje geven in de kunstacademie. ‘Stiekem hoop ik wat vooroordelen over kunststudenten weg te halen. Ik wil laten zien hoe een gemiddelde dag op onze kunstacademie er uitziet, maar ook wat er buiten de academie gebeurt. Zowel de leuke als de minder leuke momenten. Van gezellig een biertje doen in het café tot de avonden achter mijn bureau met huiswerk.’

Frank Boon, student Advanced Business Creation in Den Bosch, gebruikt Snapchat privé niet veel, maar de Avans-app gebruikt hij dagelijks. ‘Ik plaats dingen die ik in mijn dagelijks leven zie en beleef. Ik onderneem veel dus er gebeurt bijna elke dag wel iets leuks of geks.’

Gebruik neemt toe
Snapchat is het laatste platform waar Avans nog niet actief op was. Het gebruik van het medium neemt ieder jaar weer toe, vooral onder de jonge doelgroep van Avans. Volgens onderzoek ‘snapt’ 56 procent van jongeren tussen de 15 en 19 jaar erop los.

Een belangrijk medium dus voor een hogeschool om toekomstige studenten te bereiken, denkt ook Avans community-manager Sylvia van Gils. ‘Snapchat is erg populair onder studenten en scholieren. We willen via ons account het leven van studenten laten zien. Hoe is het om op kamers te wonen? Hoe ziet een werkcollege er uit? En dat door de ogen van een student, niet door die van een communicatiemedewerker.’

Weinig restricties
Veel restricties zijn er niet voor de studenten. ‘Everything goes’, aldus Frank. ‘Bedenk alleen wel dat alles wat je post altijd online kan blijven staan.’ Anouk sluit daarbij aan: ‘We mogen niet beledigen, discrimineren of respectloos met mensen omgaan, maar dat spreekt voor zich’, vertelt ze. ‘Verder is het vooral de bedoeling dat we veel verschillende dingen posten om een zo compleet mogelijk beeld van de verschillende studenten en hun leven te schetsen.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?