Terug naar overzicht

SURF subsidieert nieuwe ICT-projecten

De Stichting SURF heeft hogescholen en universiteiten uitgenodigd om nieuwe projectvoorstellen in te dienen, gericht op onderwijsinnovatie en informatie- en communicatietechnologie. De ICT-organisatie voor het hoger onderwijs heeft een fonds van 2,5 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe plannen.

Bij de projecten die SURF financieel wil steunen gaat het niet in de eerste plaats om het ontwikkelen van nieuwe producten, maar om nieuwe manieren van leren en onderwijzen. Daarbij wordt gedacht aan het thans zeer actuele linken van onderwijs en bedrijfsleven, maar ook om de aansluiting tussen voortgezet- en hoger onderwijs.

Per project heeft de ICT-organisatie maximaal drie ton subsidie beschikbaar. Het is de zevende keer dat SURF een zogenaamde ’tender’ uitschrijft. Instellingen die voor een SURF-subsidie in aanmerking willen komen, moeten hun voorstellen uiterlijk 17 mei indienen. (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?