Terug naar overzicht

Bonden: ‘Geef HBO-raad rode kaart’

De bonden roepen werknemers op om een rode kaart uit te delen aan de HBO-raad. De bonden hebben vorige week het overleg over de cao gestaakt omdat ze de voorstellen van de HBO-raad ‘belachelijk’ vinden.
De onenigheid tussen werkgevers en bonden spitst zich toe op de uren voor dekundigheidsbevordering. De bonden willen dat werknemers daarvoor twintig uur per jaar extra krijgen. Dit als tegenprestatie voor een verandering van werktijden: de werkgevers willen terug naar vijf werkdagen van acht uur. Maar de werkgevers willen maar acht uur deskundigheidbevordering voor ondersteunend personeel. ‘Beschamend’ aldus onderhandelaar Lammeretz.
De bonden vinden bovendien het loonbod van de HBO-raad – 0,4 procent erbij – onder de maat. Zij zetten in op 1,25 procent.

De bonden roepen de achterban nu op een rode kaart uit te delen aan de HBO-raad. Ze hebben al hun leden een setje van vier rode kaarten toegestuurd, die kunnen worden gericht aan de HBO-raad. De drie extra exemplaren kunnen worden gebruikt door niet-georganiseerde collega’s. (FG)

Meer informatie: aob, hbo-raad.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?