Terug naar overzicht

Fontyslectoren kunnen professor worden 

Via de Engelse Roehampton University kunnen lectoren van Fontys Hogescholen straks ‘recognized professor’ worden en de Britse doctorstitel (PhD) verlenen.  

Fontys kwam onlangs in het nieuws met een advertentie voor 31 promovendi, waarop de universiteiten woedend reageerden. Het ziet er naar uit dat Fontys straks geen Nederlandse universiteit meer nodig heeft om zijn studenten te laten promoveren. 
De erkenningscriteria voor het professoraat zijn zwaar, zegt Fontys in een persbericht, maar toch zullen enkele Fontyslectoren het ‘accreditatieproces’ van de Engelse universiteit ingaan. 

Roehampton University is een zogeheten ‘new university’, wat verwijst naar de vroegere status van ‘polytechnic’. In Groot-Brittannië is het onderscheid tussen universiteiten en hogescholen sinds 1992 opgeheven. (BB/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?