Terug naar overzicht

Raad verdeeld over opzeggen vertrouwensbreuk

Tussen de oude en nieuwe leden van Avans Medezeggenschapsraad (AMR) is verdeeldheid ontstaan over het opzeggen van de vertrouwensbreuk met de Raad van Bestuur.

In de nieuwe samenstelling van de AMR is gistermiddag gediscussieerd over het opzeggen van de vertrouwensbreuk die in juni door de voormalige raad was vastgesteld. Directe aanleiding tot die breuk was het rapport Schutte en de manier waarop die boodschap in de organisatie was gekomen.

De leden, die ook in de vorige zittingstermijn zaten, willen niet zonder meer het vertrouwen herstellen tussen de Raad van Bestuur en de AMR. Een van hen, Tonja Nijenhuis, stelde een moratorium voor. In het verleden is het misgegaan met een aantal dossiers en dat wil ze nu niet onder de tafel schuiven. De raad moet zich daarom uitspreken over het belang van een goede vertrouwensrelatie die moet worden opgebouwd. Wel moeten er dan een aantal zaken verbeterd worden. ‘Na verloop van tijd kunnen we zeggen of het huwelijk wat geworden is’, zegt Nijenhuis.
Nieuw raadslid John Lankheet vindt dat te negatief. Hij wil dat de raad de vertrouwensbreuk opzegt. ‘Dat wil niet zegen dat we dan niet kritisch kunnen zijn. Door de vertrouwensbreuk op te zeggen, kunnen we een gelijkwaardige start maken. Beide partijen stappen in de boot. Als blijkt dat ie de verkeerde kant op gaat, kunnen we altijd ingrijpen.’
Omdat de raad tijdens de vergadering niet tot een unaniem voorstel kon komen, stelt voorzitter Birgit Croft voor een conceptbrief te maken waarover de leden hun mening kunnen geven. (CB)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?