Terug naar overzicht

Kritiek op cijfers AIM

De discussie ging vooral over hoe groot het tekort nu eigenlijk is. De directie is van het slechtste scenario uit gegaan bij de begroting. ‘Dat moest eerst gebeuren. Het belangrijkste was dat we deze cijfers in elk geval niet meer naar beneden hoeven bij te stellen’, sprak directrice Titia Bredée.

Op het moment is de directie druk aan het sprokkelen om het tekort te verminderen tot zeven ton. Uit contracten en projecten is volgens Woolderink best drie ton winst te halen. ‘Daarom ben ik het niet eens met de begroting. We hebben óf zeven ton óf een miljoen tekort.’ Docentlid Pieter Kop Jansen vindt het juist goed, dat de directie eerst uit is gegaan van een slecht scenario. ‘Als er een fatsoenlijke begroting is gemaakt, verwacht ik dat het tekort minder is. Een miljoen zie ik niet gebeuren.’

Op de huidige begroting staan onterecht bepaalde lasten vermeld, die wel zwaar drukken op de AIM. Docenten die worden uitgeleend aan andere academies of één of meer dagen in de week werken aan projecten, worden door AIM betaald. ‘Daar gaat heel veel geld inzitten’, constateert Bredée. ‘Op dit moment zijn nog geen contracten voor dergelijke constructies. Die moeten er nú komen.’ Op de vraag hoe het tekort heeft kunnen groeien, geeft Bredée geen antwoord: ‘Ik zeg niet van mijn voorgangers dat ze iets niet voor elkaar hebben gekregen. Ik zit er nu om het wel voor elkaar te krijgen. Als er geen contracten zijn, moeten die er komen.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?