Terug naar overzicht

De wereld volgens natuurwetenschappers

 

Tijdens de lezingen geven verschillende wetenschappers van de Radboud Universiteit hun visie op de belangrijkste inzichten uit de scheikunde, astronomie, natuurkunde en biologie. Ze gaan dieper in op maatschappelijke en etische gevolgen van inzichten die het moeilijkst te verenigen zijn met ons alledaags wereldbeeld.

 

Moleculen maken gaat ons steeds beter af, maar leidt dit straks tot chemische productie zonder afval? is op 8 november de eerste lezing van Floris Rutjes. De hoogleraar synthetisch-organische chemie onderzoekt nieuwe manieren om organische moleculen met specifieke biologische eigenschappen samen te stellen.

 

Op 15 november houdt Paul Groot, hoogleraar sterrenkunde de lezing: Het uitdijende heelal: de toekomst van de mens in de koelkast? Op 22 november is het onderwerp van de lezing Atmosfeer, zon, opwarming en klimaat: onweerlegbare natuurkunde of slechts een hypothese? Die wordt gehouden door Wim van de Zande, hoogleraar experimentele moleculaire fysica. De laatste lezing is van Jan van Groenendael, hoogleraar aquatische ecologie en gaat over De evolutie van de biologie: van een catalogus van het leven naar spelen voor God?

 

De lezingen beginnen om 19.30 uur. Meer informatie op www.ru.nl/betacanon. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?