Terug naar overzicht

Liever korting dan condooms

Zestig procent van de respondenten kiest voor een nieuwe zorgverzekering als die goedkoper is dan hun huidige polis. Ook voor aanvullende verzekeringen hebben ze weinig over. Bijna de helft (45 procent) wil er hooguit tien euro extra voor betalen. Meer dan de helft van de studenten laat overigens zijn ouders de zorgverzekering betalen.

Wanneer studenten kunnen kiezen uit acht verschillende voorwaarden voor hun verzekering, kiest veertig procent voor korting op de basispremie. Een kwart geeft de voorkeur aan de vrije keuze van huisarts, tandarts en ziekenhuis. Nog eens een kwart wil graag dat de verzekering de rekeningen rechtstreeks betaalt zonder dat de student hoeft voor te schieten.

 

Een jaarvoorraad condooms en allerlei andere extra’s worden minder op prijs gesteld, concludeert de studentenbond. Daarmee verwijst de LSVb impliciet naar de website www.studenten.net, die samen met verzekeraar Menzis ‘de enige echte zorgpolis voor studenten’ aanbiedt – inclusief negentig condooms.

 

De studentenbonden LSVb en ISO hebben samen een collectieve zorgverzekering afgesloten bij concurrent Zilveren Kruis Achmea. Bijna tienduizend studenten maken daar gebruik van. Volgens de LSVb helpen de antwoorden uit de enquête in de onderhandelingen met de verzekeraars over de volgende polis.

 

Bijna de helft van de studenten zou het interessant vinden als ook andere verzekeringen in het pakket opgenomen konden worden, zoals een inboedel-, ongevallen- of aansprakelijkheidsverzekering.

 

Het aantal studenten dat de enquête heeft ingevuld, is niet bijzonder groot, weet ook de LSVb. Maar 91 respondenten ‘is nou ook weer niet bijzonder weinig’, aldus de vakbond. ‘Daarom kunnen de resultaten naar onze mening beschouwd worden als indicaties.’ [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?