Terug naar overzicht

‘Dienstverlening Avans naar hoger plan’

Een ISO-certificaat is een soort keurmerk waarmee een bedrijf aangeeft, dat het zijn kwaliteitssysteem en kwaliteitsbeleid op orde heeft. Dat alles met het oog op de klanttevredenheid. ‘Een mooi mijlpaal’, omschrijft Vogels het behalen van het certificaat. ‘Kort gezegd is nu bewezen dat alles wat op papier staat ook in de praktijk gebeurt.’

De directie van certificeringsbedrijf Lloyd’s Register heeft het kwaliteitssysteem van DIF beoordeeld en komt nog twee keer per jaar langs om te kijken of het kwaliteitscontrolesysteem goed werkt. ‘Nu moeten we aantonen dat we het waard zijn en de kwaliteit vast kunnen houden’, zegt Vogels. Volgende week begint de eerste reeks toetsen alweer. ‘Dit is een feestje, maar ook pas het begin.’

Paul Blokman, directeur van Lloyd’s, geeft aan steeds minder bedrijven te bezoeken. ‘In het begin wilden veel instellingen het certificaat behalen. Nu neemt dat af. Je bent er toch even mee bezig om je organisatie op orde te krijgen.’ DIF was er de afgelopen twee jaar mee bezig om alle processen te omschrijven die binnen de dienst plaatsvinden. ‘Er zijn bij DIF interne afspraken gemaakt waardoor de werknemers op elkaar kunnen vertrouwen’, vindt Blokman.

Marja Kamsma, lid van de Raad van Bestuur van Avans, vindt dat DIF het certificaat dik verdiend heeft. ‘Je voelt een spanningsveld tussen de organisatie en het certificaat. Dit geeft een positieve weerslag van al die kleine vervelende dingetjes die DIF telkens weer weet op te lossen. Doordat die kwaliteit twee keer per jaar gecontroleerd wordt, kunnen we de dienstverlening binnen Avans naar een hoger plan brengen.’

De kunstacademies zijn bij de certificering niet meegenomen, omdat die specifieke werkprocessen hebben. In de vier andere Avansgebouwen in Breda, Tilburg en Den Bosch komt het certificaat zo snel mogelijk te hangen, verklaart een trotse Ad Vogels tijdens de borrel. ‘We hangen ze goed zichtbaar op bij de ingang van elk gebouw, zodat iedereen het kan zien.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?