Terug naar overzicht

Kinderboekenweek bij Pabo

De week die gericht is op het kinderboek loopt van 1 tot en met 11 oktober. Op 2 oktober krijgen de eerstejaarsstudenten een vol programma voorgeschoteld met verschillende workshops en een voorleeswedstrijd.

De hele dag staat in het teken van het thema van de kinderboekenweek; Poëzie. Er worden gedichten geschreven, gekeken naar rijmschema’s en muziek of tekeningen gemaakt over de gedichten. Tweedejaarsstudenten verzorgen de workshops. ‘De eerstejaarsstudenten oriënteren zichzelf op het beroep, terwijl de tweedejaarsstudenten de kennis al hebben om dingen over te brengen’, legt docent Mirella Lem de werkwijze uit.

Ook komt er die dag een kinderboekenschrijver op bezoek. Frank van Pamelen, tevens stadsdichter van Tilburg, verzorgt drie workshops voor de studenten. ‘De week erna hebben de studenten stage. Misschien kunnen ze de opgedane kennis tijdens de lessen gebruiken’, hoopt docent Mirella Lem. ‘Het doel van de workshops is om te leren wat je kan doen met jeugdliteratuur en poëzie tijdens lessen op de basisschool.’

In de middag strijden de eerstejaarsstudenten om de titel ‘voorleeskampioen’. Tijdens de voorrondes worden de studenten beoordeeld op hun voorleescapaciteiten door de tweedejaars en medewerkers van Xplora. Tijdens de finale wordt het echt menens. Zeven kinderen van basisschool de Zandberg beslissen uiteindelijk wie de beste voorlezer uit te kiezen. [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?