Terug naar overzicht

Lovensdijkstraat: de stand van zaken

Inmiddels staat definitief vast welke academies de Lovensdijkstraat gaan bewonen; de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu, de Academie voor Techniek en Management en de nieuwe Academy for Media & User Experience.

‘De specificaties van een deel van de ruimtes zijn duidelijk’, vertelt Leo Jansson, projectleider nieuwbouw bij Avans. Het gaat dan om de klaslokalen. ‘We hebben op deze locatie te maken met technische academies. Die hebben laboratoria nodig. Wat dat betreft is het programma van eisen wel rond.’

Jansson bevestigt dat de soos van Virgo op de huidige plek blijft. ‘Wel gaan we hem aanpassen zodat die past bij de rest van het gebouw.’ Welk gedeelte van het huidige gebouw en hoeveel er gesloopt gaat worden is nog niet bekend.

‘We zijn nog volop in gesprek met de academies en het Leer- en Innovatiecentrum. Maar het uiteindelijke programma van eisen wordt steeds duidelijker’, zegt Jansson.

De drie academies zijn ook in gesprek met het LIC over een ‘technisch Xplora’. ‘De bedoeling is dat dit er anders uit komt te zien dan de huidige Xplora’s. Het moet een integrale leer- en werkomgeving worden. De ideeën daarover zijn duidelijk, nu moet het nog vertaald worden naar een fysieke ruimte’, zegt Jansson.

In november moet het volledige programma van eisen af zijn. Ondertussen zijn er verschillende architectenbureaus geselecteerd. Zij presenteren eind oktober hun visie aan een commissie bestaande uit afgevaardigden van de drie eerder genoemde academies, de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst en het LIC.

Jansson verwacht dat aan het begin van volgend jaar een wervingsprocedure gestart wordt voor een aannemer.

Kijk op Puntdossier: Lovensdijksestraat voor meer informatie.  [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?