Terug naar overzicht

Elektrotechniek werkt aan verbetering

De veertiende, en twee na laatste plek, voor de opleiding Elektrotechniek in Breda steekt schril af tegen de tweede plek voor dezelfde opleiding bij Avans in Den Bosch. ‘Allereerst mijn felicitaties aan de Bossche collega’s’, zegt Han van Osch, projectmanager bij de ATM, ‘maar je ziet ook bij ons een stijgende lijn’, zo vervolgt hij.

Dat de studenten de communicatie vanuit de opleiding laag waarderen, was al bekend. ‘Dat bleek ook uit het Studententevredenheidsonderzoek. Op basis daarvan zijn we de informatievoorziening flink aan het aanpakken’, vertelt Van Osch. Zo is de structuur van Blackboard flink verbeterd. ‘Studenten communiceren dat ook naar ons terug.’

Volgens Van Osch is het zo dat het verleden doorklinkt in STO’s en de onderzoeken van Elsevier. ‘Dat zijn onderzoeken die vaak gaan om de kleine kwaliteit. Ouderejaars die een negatieve ervaring hebben, oordelen minder snel positief ook al is de situatie merkbaar verbeterd.’

Dat de opleiding op de goede weg zit, is onlangs bevestigd door een visitatiecommissie. ‘Die waren erg positief over Elektrotechniek. Ons afstuderen staat als een huis en ook over de practicumruimtes waren ze zeer te spreken.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?