Terug naar overzicht

Frisse lucht bij Avans in Breda

Een witte sliert rook stijgt geleidelijk op naar het plafond om daar langzaam op te lossen. Avansmedewerker Marla van Overbeek houdt de rookcirkels voor de zekerheid nog even goed in de gaten. ‘Niets bijzonders te zien in de luchtstroom’, zegt Peter de Groot tegen zijn collega’s.

De medewerker van de Diensteenheid ICT & Facilitaire Dienst laat de rookmachine op verschillende plekken van de ruimte zijn werk doen. ‘Een aantal klachten zijn op te lossen door aan wat knoppen te draaien van de klimaatbeheersing  of door de instellingen te veranderen. In de G-toren hebben we twee weken geleden op die manier de problemen op kunnen lossen. We willen hier eerst bekijken wat de oorzaken van de klachten kunnen zijn.’

De blauwe toeter meet de hoeveelheid verse lucht die via de roosters binnenkomt. Met de rookmachine wordt bekeken of de luchtstromen goed lopen. De lucht wordt langs het plafond vermengd met de frisse buitenlucht, die via de roosters naar binnenkomt. De rook toont aan of dat goed gebeurt. De buitenlucht wordt eerst nog gefilterd voor die het gebouw in komt. ‘Verser kun je de lucht niet hebben.’

Het lijkt erop alsof de lucht goed verdeeld wordt bij DMCS. ‘We gaan de gegevens nog precies analyseren en met de instellingen van onder andere de klimaatbeheersing vergelijken. De uitslag hopen we volgende week te kunnen terugkoppelen aan de werknemers’, zegt De Groot.

Op 3 december houdt DIF een voorlichtingsmiddag over de klimaatbeheersing in Breda en in Tilburg. Aansluitend volgt een rondleiding langs de gebouwinstallaties. ‘Dan horen de gebruikers ook hoe het werkt en wat zij kunnen doen om het werkklimaat zo aangenaam mogelijk te maken’, kondigt De Groot aan. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?