Terug naar overzicht

Twee ton subsidie voor bedrijf oud-student

Naast Pro Industrial Automation,  krijgen ook CMP/Firbalite en Techniworks, de subsidie van het ministerie van Economische Zaken. De bedrijven werken samen aan een project om buizen en leidingen in de procesindustrie beter te beschermen.

De bedrijven werken samen aan een mobiele machine die op een efficiënte manier een kunststof beschermlaag kan aanbrengen op buizen van chemische fabrieken en raffinaderijen.

Miljarden kwijt aan onderhoud

De beschermlaag voorkomt corrosie van de pijpen en dat zou de procesindustrie een groot kostenvoordeel opleveren. Chemische concerns in Nederland zijn nu miljarden per jaar kwijt aan het onderhoud van hun leidingen.

Volgens de regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN, motor achter het plan om 'maintenance' uit te bouwen tot een volwaardige industrie in Zuidwest-Nederland, levert het nieuwe procédé ook milieuwinst op. Door polyester te gebruiken als beschermmateriaal in plaats van verf, komen geen giftige stoffen in de lucht.

Prototype

Met de subsidie kunnen de drie bedrijven nu een prototype van de machine gaan bouwen. Daar steken ze ook eigen geld in.

De buizenbekleedmachine is volgens het ministerie van Economische Zaken veruit het beste plan dat Zuidwest-Nederland heeft aangedragen voor het economisch stimuleringsprogramma 'Pieken in de Delta'. [AR]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Onderhoud is big business, Avans pikt graantje mee 13-5-2008

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?