Terug naar overzicht

Gadgets en workshops op minor markt

De markt trok redelijk wat bekijks. Vooral derdejaarsstudenten neusden rond tussen de aangeboden minoren van de zeven verschillende academies. Zij komen volgend schooljaar in aanmerking voor een van de minoren. Aan de voorlichters de taak om hun beste beentje voor te zetten.

3D-tv

Informatica-docent Wim Verhoef probeert studenten met een 3D-gadget te paaien voor zijn I-minor. Verhoef legt het principe van zijn eyecatcher uit: ‘In deze bril zitten twee infrarood lichtjes. Onzichtbaar voor ons, maar de Wii-controller kan ze wel registreren. Wanneer je nu je hoofd beweegt, zie je de beelden op het scherm bewegen. Het is 3D-tv.’

Rogier Ermen, derdejaars Small Business and Retail Management, is onder de indruk. Toch kan het schouwspel hem niet de minor binnen lokken. ‘Ik vind het wel mooi, maar de I-minor is niks voor mij. Ik wil volgend jaar iets met management gaan doen.’

Compensatie

Halverwege de stoet tafels zit Stefan Vlielander, vierdejaarsstudent Management, Economie en Recht. Hij informeert studenten over de minor Consultancy. Niet helemaal vrijwillig overigens. Vlielander: ‘Ik heb de laatste les van deze minor gemist. Als compensatie hebben ze me toen gevraagd om hier voorlichting te geven.’

Vlielander vond het geen probleem, want de minor beviel hem: ‘Projectmanagement is iets wat ik echt wil gaan doen. Deze minor sluit daar goed bij aan. Je leert veel over mensenkennis en psychologie. Zo krijg je inzicht in wat mensen belangrijk vinden.’

Voor geïnteresseerde studenten staat er een workshop op het programma: het zogenoemde normen- en waardenspel. Vlielander: ‘Als adviseur heb je maken met veel dilemma’s. Wil je bijvoorbeeld koste wat het kost winst maken of probeer je dit op een eerlijke manier? Het spel geeft je inzicht in hoe je tegenover bepaalde dilemma’s staat.’

Buitenland

De laatste tafel in de rij is gereserveerd voor het International Office. Ze bieden weliswaar geen minor, maar willen studenten kennis laten maken met internationale stages. Het bureau zorgt voor een stukje begeleiding wanneer studenten in het buitenland op stage gaan.

Overigens haast vertegenwoordigster Pauline Wassenberg zich erbij te zeggen dat ze geen bemiddelingsbureau zijn: ‘Het is niet zo dat we een la opentrekken met allemaal internationale stages. Maar we helpen ze wel bij praktische zaken als het regelen van bijvoorbeeld een visum. De stageplaats moeten studenten zelf regelen.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?