Terug naar overzicht

Bezwaar tegen laboratoriumopleiding

‘De argumentatie van beide hogescholen is gebaseerd op een verouderde situatie’, zegt Frans van Kalmthout, waarnemend voorzitter van de Raad van Bestuur van Avans. Volgens de hogescholen zou er in de regio geen plaats zijn voor een soortgelijke opleiding.

Vraag naar de opleiding

Corné Verhees, adjunct-directeur van de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu (ATGM) wijst er op dat er vanuit de regio vraag is naar de opleiding. ‘Food en pharma is in tegenstelling tot twaalf jaar geleden een van de speerpunten van Noordoost-Brabant. De aanwezige bedrijven en onderzoekerscentra willen daarom een opleiding in de regio.’

Fhealinc

Een ander argument om de opleiding te starten in Den Bosch is volgens van Kalmthout de samenwerking met het Jeroen Bosch Ziekenhuis, de Hogere Agrarische School en de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie in Fhealinc. ‘Ook de provincie Noord-Brabant is daar nauw bij betrokken.’

Volgens Van Kalmthout speelt ook mee dat het aantal studenten bij de ATGM blijft groeien, terwijl landelijk de animo voor soortgelijke opleidingen al enkele jaren daalt. ‘Blijkbaar zijn wij goed in dit soort onderwijs.’

Nieuwe brief

Avans heeft opnieuw een brief naar het ministerie gestuurd waarin zij aangeeft waarom de nieuwe opleiding wel in Den Bosch moet beginnen. ‘Ik verwacht dat we over anderhalve maand een reactie krijgen’, zegt Van Kalmthout.

Eerder dit jaar maakte de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen ook al bezwaar tegen de start van een opleiding Pedagogiek bij Avans in Den Bosch. [AR]

Zie ook de eerder verschenen berichten:

Bezwaar tegen komst Pedagogiek 6-4-2009

Avans in expertisecentrum voedsel en allergie 29-1-2009

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?