Terug naar overzicht

Uniek, maar toch een geheel

Renske Overman van de Academie voor Bouw & Infra (AB&I) stond aan de basis van het ontwerp. Bij de start van het afgelopen schooljaar mochten teams van medewerkers een spandoek ontwerpen om discussie op gang te brengen. ‘Ik kreeg een ingeving en dacht bij het thema identiteit aan de vingerafdruk. Met lippenstift hebben we daarna onze duimen op de poster gezet.’

Overman ontwierp het spandoek niet alleen. Ze deed dat samen met haar AB&I collega Marian de Graauw, adjunct-directeur René Schenk van de Academie voor Technologie en Management en medewerkers Maurice Klerkx en Carla van der Maas van de Diensteenheid Financiële en Studentadministratie.

Discussie

Het doel van de spandoeken is om discussie los te maken over de identiteit van Avans. ‘Iedereen heeft een unieke vingerafdruk, maar samen hebben we ook één identiteit’, was het idee van de groep van Overman.

Ze is er niet zeker van of er daadwerkelijk discussie van komt. ‘De gedachte om de identiteit van Avans aan de kaak te stellen is goed. Maar of dit het middel is waardoor die discussie ontstaat, vraag ik me af. Ik hoor er niet veel mensen over.’

Melden

De spandoeken zijn een onderdeel van het project ‘aandacht voor het alledaagse’ uit het Meerjaren Beleidsplan van Avans. Projectleider Cees van Dongen kiest de ontwerpen die als spandoek gebruikt worden. De huidige blijft de hele zomer hangen.

In het nieuwe schooljaar komt er weer een nieuw spandoek te hangen. Dat is ook nog door docenten ontworpen tijdens de opening van het afgelopen schooljaar. Dat gebeurde door het groepje met oud-bestuursvoorzitter Harry Koopman. Wie daarbij zat, kan zich melden bij projectleider Cees van Dongen. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?