Terug naar overzicht

Vijf miljoen voor fietstocht met docent

Een team van Fontys Hogescholen doet mee aan de tocht en docent Kratsborn uit Tilburg en Den Bosch is één van de deelnemers. Aan het jaarlijkse evenement doen in totaal zo’n 1.250 fietsers mee. Zij proberen de bekendste berg van de Tour de France zesmaal te beklimmen en af te dalen.

Via sms op de hoogte

De 168 teams zijn nu volop aan het zwoegen. Donateurs van Kratsborn kunnen  via sms volgen hoe vaak hij de hoge col heeft bedwongen. De docent haalde zelf bijna vierduizend euro op voor de Kankerbestrijding.

Ook een team met bekende Nederlanders, onder wie Frits Barend en Joop Zoetemelk, doet mee aan de beklimming. Vorig jaar leverde de actie 3,6 miljoen euro op. [EvG]

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

Avansdocent beklimt Alpe d'Huez zes keer – 02-06-2009

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?