Terug naar overzicht

Erkenning voor EVC-centrum

Het betekent dat de meeste van de huidige procudures van het centrum zijn goedgekeurd door de externe accreditatieorganisatie NQA, voor drie jaar. Van één procedure is dit vertrouwen voorlopig voor een jaar gegeven. Er worden bij het centrum ook nieuwe procedures gemaakt. Die controleert het NQA achteraf.

Kennisniveau 

Het EVC-centrum bepaalt aan de hand van diverse metingen wat het kennisniveau van iemand is. Die persoon kan dan bijvoorbeeld verkort een hbo-opleiding volgen of zijn positie op de arbeidsmarkt versterken. Het is vooral interessant voor mensen die al op een bepaald niveau werken, maar daar geen diploma voor hebben.

 

Het afgelopen half jaar heeft het centrum ongeveer honderd trajecten gehad, vertelt coördinator Jolanda van Bentum. Het volgen van een traject voor erkenning voor verworven competenties kost 1400 euro. Niet alleen particulieren, ook bedrijven zoals de Rabobank maken er gebruik van , aldus Van Bentum. ‘Zij willen dan weten waar hun medewerkers staan en wat nog nodig is om een bepaald niveau te bereiken.’

 

Deeltijd-WW

Van Bentum meldt dat het centrum de laatste maanden ook steeds vaker door uitkeringsinstantie UWV wordt ingeschakeld voor mensen met een deeltijd-WW. Vanuit de overheid is de werkgever verplicht de deeltijd-WW’ers te ontwikkelen. Door hun niveau te bepalen kan bekeken worden welke opleidingen interessant zijn. Een ‘waardebepaling’ kan ook bijdragen aan een aantrekkelijkere positie op de arbeidsmarkt.

 

Het EVC-centrum is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en de commerciële tak van Avans: Avans Plus.  [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?