Terug naar overzicht

Voorkom hoge huur door kamercheck

Op www.checkjekamer.nl zien studenten aan de hand van een vragenlijst of ze te veel betalen voor hun kamer. Verder is er ook de mogelijkheid om de servicekosten, brandveiligheid of de huurtoeslag te berekenen. Aan het einde van elk onderwerp krijg je je resultaten en handige tips om de problemen in je kamer te fixen. ‘De checks geven een overzicht van de mogelijkheden die de studenten hebben om iets te doen aan de problemen rondom hun kamer. Hopelijk gaan studenten massaal hun kamer checken’, zegt LSVb voorzitter Gerard Oosterwijk.

Herlancering

De site bestaat eigenlijk al twee jaar. In de eerste twee weken checkten ruim 1800 studenten hun kamer. In de afgelopen twee jaar hebben dertigduizend mensen hun kamer gecheckt. ‘We zijn geschrokken van de vorige resultaten en horen nog steeds verhalen van studenten die in kwalitatief slechte en dure kamers wonen,’ zegt Oosterwijk. ‘Daarom willen wij de nieuwe lichting studenten laten weten dat deze site er is, zodat ze zelf actie kunnen ondernemen.’

‘Check je kamer’-tour

Minister Van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) opende gisteren de website in Hogeschool Inholland te Den Haag. Als onderdeel van de promotie komt er een ‘check je kamer’-tour. Deze week week worden zes studentensteden bezocht om studenten bekend te maken met de website.

Rechtzaak huisjesmelker

Waarom moet er zo’n site komen? Een voorbeeld is de rechtszaak tegen een huisjesmelker in Amsterdam. De man moest in totaal 33.000 euro terug betalen aan een vijftal studenten die in een van zijn panden woonden. Het vijftal moest twee jaar lang maandelijks 1825 euro ophoesten terwijl er, na berekening met het puntenstelsel, maximaal 600 euro voor de huur gevraagd mocht worden. [MEdG]

 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?