Terug naar overzicht

Heineken investeert in studenten

‘Onderwijs en ondernemers zitten met smart op elkaar te wachten om problemen aan te pakken’, vertelde Paul Bleijs, directeur van de Bossche Heinekenfabriek, afgelopen week in het Brabants Dagblad. Zijn bedrijf telt twaalf tot veertien stagiairs van verschillende opleidingen, van mbo tot universiteit.

Kwaliteit in de toekomst

‘Het gaat om de kwaliteit van toekomstige werknemers. Wij kunnen het onderwijs binnen de deur halen, laten zien wat het betekent om in een bedrijf te werken’, stelt Bleijs in de krant. Heineken houdt zich bezig met het Beroepsbegeleidend Leren en het scheppen van leerbanen. De multinational heeft voor de stages contracten gesloten met Avans Hogeschool, het Bossche Koning Willem I College, ROC de Leijgraaf in Oss en de Hogere en Middelbare Agrarische School in Den Bosch en Boxtel.

Stage bij bierbrouwer

Avansstudent Gijs van der Veeken loopt momenteel stage bij de bierbrouwer voor zijn studie Integrale Veiligheid in Den Bosch. ‘Een docent bij Avans bracht me op Heineken’, zegt de student. Hij is niet de enige stagiair. ‘Tegenover me werkt een stagiair van de Hogere Agrarische school. Twee andere HAS'ers werken in het laboratorium. Ik zit hier zes maanden en krijg veel ruimte om mijn werk te doen. Het is een goede stageplek’, vindt hij. 

Van der Veeken wilde graag in het bedrijfsleven werken. ‘Mijn volgende stage doe ik in de publieke sector. Dan weet ik hoe het in beide sectoren werkt.’ Bij Heineken maakt hij een centraal overzicht van alle risico-inventarisaties en analyses. Daarin legt Heineken vast hoe ze de risico’s gaan aanpakken. Of hij het helemaal af krijgt, weet hij niet. Het kan zijn dat een volgende stagiair daarmee doorgaat. ‘De opzet komt wel af, maar ik weet nog niet of ik alle gegevens erin kan krijgen.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?