Terug naar overzicht

Topscores voor hbo-juristen op universiteit

Gerard Hupperetz, directeur van de JHS, is tevreden over de samenwerking met de Tilburgse buren. ‘Het contact is goed en je ziet dat veel van onze studenten doorstromen naar een master.’

Vooral de ‘excellente’ hbo-studenten die een toptraject volgen, behalen goede resultaten aan de universiteit. ‘Om deze minor te volgen moet je met minimaal een 7 je propedeuse gehaald hebben. En in blok 1 en 2 van het tweedejaar volg je extra honoursvakken.’ 

Doorstuderen erg populair 

Een meerderheid van de JHS-student gaat ook door voor zijn master. ‘Wat dat betreft moeten we nog werken aan de positionering van HBO-Recht. Het werkveld begint langzamerhand steeds meer vacatures aan te bieden voor hbo-juristen. Nu moeten we studenten nog duidelijk maken dat je met een HBO-Recht diploma ook de arbeidsmarkt op kan. Het is zelfs zo dat we momenteel het aantal vacatures dat bij ons binnenkomt met moeite kunnen vullen, omdat zoveel studenten doorstuderen.’

Op 1 december organiseert de JHS het eerste nationale HBO-Rechten congres. De positionering van de opleiding staat dan centraal. [AR] 

Zie ook het eerder verschenen bericht:

'De grootste fout is arrogant worden' 23-10-2009 

 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?