Terug naar overzicht

Voetballend door Azie

De oud-student Personeelsmanagement in Breda vertrok ruim twee jaar geleden naar India om zich in te zetten voor ATSEC, een organisatie die strijdt tegen mensenhandel. Daar zag hij dat voetbal jonge meiden een kans biedt op een nieuw levenspatroon.

Ongelijke positie

‘Vooral voor meisjes is het heel belangrijk om hun ongelijke positie in de samenleving ter discussie te kunnen stellen’, legt Grimminck uit in een artikel op de site van de Wereldomroep. ‘Voetbal verenigt ze en biedt ze een platform om hier samen over te praten. Het geeft ze de gelegenheid om elkaar aan te moedigen om bijvoorbeeld naar school te gaan of te werken. Ook de confrontatie met hun familie wordt vaker gegaan. Alleen kunnen ze dat niet, maar samen wel.’

Vorig jaar startte Grimminck met het opzetten van damesvoetbalteams in Jharkhand in Oost-India. Om meer aandacht te trekken van onder andere de wereldvoetbalbond reist Grimminck samen met de Amerikaan Franz Gastler, die Yuwa een organisatie voor plattelandsjongeren in Jharkhand oprichtte, naar het hoofdkwartier van FIFA in Zwitserland. 

Blog  

Onderweg gaat het duo op twintig plaatsen in India, Nepal en Pakistan voetbaltoernooien organiseren voor de plaatselijke jongeren. Van de reis wordt een blog bijgehouden; My Game is Beautiful. [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?