Terug naar overzicht

Parkeerplaats naar andere kant Avansgebouw

De 110 nieuwe parkeerplaatsen die Avans bij de uitbreiding van het gebouw moet aanleggen, zorgen al een tijdje voor onrust. Avans voelde er weinig voor om de plekken op haar grond neer te zetten en de buurt was daar ook tegen. De bewoners lieten weten grote bezwaren te hebben het groen moest wijken voor de parkeerplaats. ‘Ze kijken nu uit op groen, dat zou groen en blik worden’, vertelt Kamsma.

Ingang naar andere kant

Sindsdien staat de bestuurder in goed contact met de bewoners. ‘Er zijn plezierige gesprekken gevoerd, nu hebben we ook een goede oplossing gevonden.’ De parkeerplaats komt niet achter de techniekhal, waar deze oorspronkelijk gepland stond, maar aan de andere kant achter het Avansgebouw. Daar staan nu de noodlokalen. 

Ook de ingang van de ondergrondse parkeergarage van Avans wordt verlegd naar de andere kant. Die is dan niet meer naast de HAS, maar langs het Koning Willem I College. ‘We hebben daar een ontwerp van gemaakt. De wijzigingen van het parkeren gaan we nog toevoegen aan de bouwaanvraag’, meldt Kamsma. 

De tijdelijke lokalen verdwijnen als de uitbreidingen van het Avansgebouw klaar zijn. Dan komen op die plek de 110 parkeerplaatsen. [EvG] 

Zie ook de eerder verschenen artikelen:
Vijf miljoen voor extra vleugel Den Bosch – 31-05-2010
Geen bezwaren over parkeren Avans – 28-042010
Veel kritiek op parkeerplaats Avans – 25-03-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?