Terug naar overzicht

LSVb eist gelijke behandeling ov-student

Honderden euro's

Het duurt ruim vier weken voor een kapotte of verloren ov-chipkaart vervangen is. Studenten kunnen in die periode honderden euro’s mislopen, stelt de LSVb. ‘Het is belachelijk om van hen te verwachten dat ze daar zelf voor opdraaien’, aldus voorzitter Sander Breur. ‘Een student betaalt via de studiefinanciering 136 euro per maand voor zijn ov-kaart. Op het moment dat zijn kaart defect is, betaalt hij dit bedrag gewoon door en daarboven op ook nog eens de reiskosten.’

Het verschil in behandeling blijkt uit de gisteren verschenen kwartaalrapportage van het OV-loket. Deze ‘ombudsman van het van het openbaar vervoer’ adviseert overheden en vervoerbedrijven over verbetering van de dienstverlening aan reizigers.

Het tv-programma EenVandaag bestede gisteren aandacht aan de ‘chaos’ rond de ov-chipkaart. [HC/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?