Terug naar overzicht

Twee ‘duurzame’ lectoren weg bij Avans

Volle agenda

Christoph Ravesloot was verbonden aan de Academie voor Bouw & Infra (AB&I). Hij was twee jaar lector op Avans, sinds 1 augustus 2008. Ravesloot werkt ook op de Heerlense Hogeschool Zuyd, dat combineren viel zwaar. ‘Bovendien kwamen inhoudelijk zijn opvattingen over de invulling van het lectoraat niet meer overeen met die van Avans’, legt Cally Bruschinski, kartrekker van het Expertisecentrum Duurzame Innovatie (EDI), uit.

Bert Hintzen was sinds maart 2009 lector Duurzame Energie en verbonden aan de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu (ATGM). Academiedirecteur Paul van Hal zegt dat Hintzen ‘in goed overleg’ is gestopt. ‘De twee banen, aan Avans en aan de TU Eindhoven, bleken niet meer te combineren. Bert Hintzen had één dag per week om op Avans aan het lectoraat te besteden, dat is te weinig. Die ene dag zat zijn agenda dan simpelweg té vol.’

Bijzonder profiel

De beide lectoraten liggen echter niet stil: de kenniskringleden gaan door met het werk. ‘Er lopen bij ons allerlei projecten, vooral op het gebied van bio-innovatie, die kunnen doorgaan’, vertelt Van Hal. Het EDI, waarin de duurzame lectoraten van Avans verenigd zijn, ondersteunt de twee kenniskringen hierin.

Voor de nieuw aan te trekken lectoren moet nu een bijzonder profiel gemaakt worden, want hij of zij moet verder met andermans werk. Een stuurgroep vanuit het EDI helpt de academiedirecteuren van ATGM en AB&I om dat nieuwe profiel op te stellen. ‘We moeten eens goed op een rijtje zetten welke expertises we nu precies in huis willen halen’, zegt Bruschinski. ‘1 Januari is de streefdatum om de nieuwe lectoren te hebben gevonden, maar het belangrijkste is dat het zoeken goed gebeurt.’

Ook Van Hal wil even zorgvuldig zijn en de tijd nemen. ‘Ja, we hebben een nieuwe lector nodig, maar als die er niet binnen een maand is, dan is dat geen probleem. Het is belangrijker dat we, in overleg met alle betrokken partijen, de juiste persoon vinden.’ [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?