Terug naar overzicht

Welke student past bij welk bedrijf?


Goodie bags

Een paar keer per jaar worden er vanuit de Bredase Academie voor Algemeen Financieel Management bedrijvendagen, inhousedagen (meeloopdagen) en banenmarkten voor studenten georganiseerd. Dat is hard nodig, want de keuze is groot: KPMG, Van Oers, Witlox, Ernst & Young, Deloitte, Price Waterhouse Coopers… ze waren gisteren allemaal aanwezig.

Studieverenigingen Midas van de opleiding Accountancy en Oase van Bedrijfseconomie leiden de dag in goede banen. De Serre van de locatie Hogeschoollaan is bezet door kraampjes van bedrijven die met leuke gadgets, scherpe praatjes en glossy goodie bags zieltjes proberen te winnen. Zowel studenten als recruiters zijn op zoek naar het antwoord op de vraag: Welke student past het beste bij welk bedrijf?

Beeldvorming

‘Een dag als deze helpt je echt om te ontdekken wat bij je past’, vertelt derdejaars AC Jaap Schrover. Hij is sinds 1 september de nieuwe voorzitter van Midas. ‘Voor de zomer heb ik een half jaar stage gelopen bij Ernst & Young. Een bedrijvendag met banenmarkt is goed voor de beeldvorming. Studenten krijgen feeling met de kantoren, kunnen even proeven van de sfeer en bedrijfscultuur. De bedrijven krijgen naamsbekendheid.’

De dag is bedoeld voor studenten uit alle jaren. Is het voor de propedeusestudenten niet wat snel, na drie weken studeren al een bedrijvendag? Jaap: ‘Nee, het is nooit te vroeg om contacten te leggen met mogelijke toekomstige werkgevers. Eerstejaars kunnen zo meteen snuffelen aan de praktijk. En als dat niet bevalt, kunnen ze nog makkelijk switchen van studie.’

Armen over elkaar

’s Middags kunnen de ouderejaars BE en AC de bedrijven nog iets persoonlijker leren kennen tijdens de workshoprondes. Terwijl Van Oers een workshop ‘Zakelijk flirten’ geeft, doet Ernst & Young twee lokalen verder een persoonlijkheidstest met de studenten. ‘Doe je armen maar eens over elkaar… En doe ze nu weer los en dan opnieuw over elkaar, maar dan precies andersom. Je merkt dat je een natuurlijke voorkeur hebt voor links of rechts boven. Zo heeft iedereen natuurlijke voorkeuren: op dit idee is deze test gebaseerd.’ [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?