Terug naar overzicht

‘New Kids blijven keihard Brabants’

Omroep Brabant

De première kan bovendien rekenen op media-aandacht van Omroep Brabant. Wie benieuwd is hoe de limousine vanuit Maaskantje komt voorrijden, kan om half acht naar de internetsite van de regiozender surfen. Met een directe televisieverbinding, fotograaf en cameraploeg doet Omroep Brabant online verslag van alle Bekende Brabanders die over de rode loper paraderen.

De New Kids timmeren deze dagen sowieso hard aan de weg. Zo brachten ze een boek op de markt met interviews, deleted scenes en jeugdfoto’s; is de titelsong ‘Turbo’ met DJ Paul Elstak inmiddels opgeklommen naar de dertiende stek van de Top 40 en introduceerden ze onlangs hun eigen snack: de Knoeperd.

Der Neue Kinder

De populariteit van Der Neue Kinder is inmiddels zelfs overgewaaid naar buurland Duitsland. Voor het vijftal reden om hun teksten met behulp van een taalcoach eigenhandig na te synchroniseren. Daarover zegt New Kid Steffen Haars in een interview met Punt: ‘We hebben het Duits geprobeerd zo waardeloos mogelijk uit te spreken. Het is een soort mengeling van Brabants, Nederlands en Duits geworden.’

Oftewel, “verrückte mongol” in plaats van verrekte mongol. Bij het vertalen van de scheldwoorden ging het vijftal volgens Steffen sowieso zorgvuldig te werk: ‘Neem het woord kut. Daar heb je in het Duits de woorden muschi en fotse voor. Uiteindelijk hebben we voor fotse gekozen, want dat klinkt een stuk lomper. Het is vet dat het buitenland het oppikt, maar uiteindelijk moet het vooral keihard Brabants blijven.’ [CT]

Lees het complete interview in Punt04 die momenteel in de bakken ligt.

DJ Paul Elstak & New Kids – Turbo

 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?