Terug naar overzicht

Dag en nacht netwerken voor vijftig iPhones

Leven met the challenge

‘Je leeft met the challenge ’, vertelt de Bredase Lusiana Jansen , enthousiaste deelnemer aan de wedstrijd van KPN ter promotie van de nieuwste iPhone. Dag én nacht was de Avansstudent bezig met haar sociale netwerk om alle opdrachten van de wedstrijd uit te voeren. ‘Bij de tweede opdracht moesten mensen ’s nachts om twaalf en drie uur smsen. Gelukkig had ik die nacht net een kerstgala.’

De eerste opdracht, waarbij de deelnemers moesten aangeven waar bepaalde foto’s gemaakt werden, vond elke dag om twaalf uur ’s middags plaats. Maar ook daarvoor moest alles wijken. ‘Soms moesten er voor de opdracht zelfs pauzes worden ingelast in colleges’, vertelt docent René van der Burgt die met de Bossche opleiding ABC meedeed aan de wedstrijd.

Wereldwonderen

De leukste en meest uitdagende challenge vonden beide deelnemers de ‘wereldwonderenchallenge’. Het was de bedoeling dat de deelnemers foto’s verzamelden van de zeven nieuwe wereldwonderen waarop ook een krant en een papier met hun naam stond. René van der Burgt: ‘Het is boeiend om te zien wat voor kracht je sociale netwerk kan hebben. Het kan zelfs internationaal veel in beweging zetten.’

Lusiana had, in tegenstelling tot de eerste twee challenges waar zij een score van 100 procent haalde, wat taalproblemen bij deze opdracht. Zij vertelt: ‘Het was heel moeilijk om met mensen uit bepaalde landen te praten en uit te leggen wat ze nu precies moesten doen.'

Finale

Toch wist zowel ABC als Lusiana de finale te bereiken. Afgelopen zondag deden zij allebei mee aan de laatste challenge. Deze was gebaseerd op het vierde thema ‘capaciteit’. Bij deze challenge moesten zoveel mogelijk mensen uit het eigen netwerk van de deelnemers via foursquare op zoveel mogelijk stations in Nederland inchecken.

Beide partijen gingen hier lichtelijk de mist in. René vertelt:‘We hebben een score van vier of vijf stations gehaald en kwamen daarmee nog niet in de buurt van de score van tachtig van de winnaar.’ Lusiana, die in totaal zo’n twintig stations haalde, vertelt:’ Ik had vijftien mensen paraat staan die gingen reizen, maar wist niet dat het aantal mensen ook van belang was.’

Mooie ervaring

Helaas geen winst dus voor de Avansstudenten en docenten, maar wel een mooie ervaring. ‘We wisten al dat een sociaal netwerk veel impact had, maar hebben het nu zelf kunnen ervaren’, aldus René van der Burgt. [JV] 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?