Terug naar overzicht

Grootschalige tentamenfraude Inholland

Volgens de Volkskrant heeft 'vermoedelijk' een schoonmaker de tentamens ontvreemd en aan studenten doorgegeven. De tentamens werden aanvankelijk alleen onder een groepje vrienden verspreid, maar later ook aan anderen doorverkocht.  

Getipt

Inholland kwam de fraude op het spoor doordat sommige tentamens opvallend goed gemaakt waren. Kort daarna kreeg de hogeschool bovendien een tip van een student, zegt een woordvoerder.  

Acht tentamens zijn ongeldig verklaard. Circa honderd studenten van financiële opleidingen moeten daarom opnieuw een tentamen maken. Het gaat om toetsen over financiële vakken en spelling.

Imagoschade

De fraude komt op een ongelukkig moment voor de hogeschool, gezien de imagoschade die Inholland de afgelopen maanden heeft geleden. 'Maar dit is een incident', zegt een woordvoerder. 'Dit kan kennelijk gebeuren.'

Tegen de Volkskrant zegt een boze student dat de fraude al een half jaar aan de gang is en dat hij naar een andere hogeschool wil overstappen. 'Mijn Inholland-diploma is straks niks meer waard.' [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?