Terug naar overzicht

Brabant Paviljoen sneuvelt door geldgebrek

De Stichting Brabant Paviljoen krijgt de financiering niet rond en heeft daarom de inzending moeten terugtrekken. Oorzaak hiervan is dat het bestuur van de provincie Noord-Brabant (Gedeputeerde Staten) het paviljoen niet financieel wil ondersteunen, terwijl dat wel het voornemen was.

Teleurstelling

De teleurstelling bij AKV|St. Joost en het Bredase kunstpodium Lokaal 01, de twee partners in de Stichting Brabant Paviljoen, is groot, zo laten zij weten. Zeker ook omdat de organisatie achter de Biënnale het plan voor het paviljoen al had goedgekeurd.

Onder de noemer ‘Hard Shoulders’ zouden zeven Brabantse kunstenaars hun werk deze zomer exposeren in Venetië. De Stichting Brabant Paviljoen blijft voorlopig wel bestaan. Ze gaat kijken wat ze nog meer aan (inter)nationale activiteiten kan organiseren, in het kader van BrabantStad als kandidaat voor Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

De preview-expositie van Hard Shoulders die nu in Lokaal 01 is, blijft gewoon tot 15 mei te zien, aan de Kloosterlaan in Breda. [LJ]

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

Volgende stap naar culturele hoofdstad 13-04-2011

St. Joost deze zomer op Biennale Venetie 09-02-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?