Terug naar overzicht

Kunstdirecteur Van de Vijver naar Utrecht

Al dertien jaar was Van de Vijver directeur van AKV|St. Joost (en haar voorgangers). Sinds begin dit jaar werd hij versterkt door René Bosma, die als adjunct-directeur de plaats innam van Jeroen Chabot. Die vertrok op zijn beurt naar kunstacademie Willem de Kooning in Rotterdam. Van de Vijver neemt het stokje in Utrecht over van Ad Wisman, die met pensioen gaat.

Inzet voor cultuur in Brabant

Van de Vijver was in Breda onder andere betrokken bij de oprichting van het Graphic Design Museum en is toezichthouder van het International Film Festival Breda. Verder is hij nauw betrokken bij de lokale en regionale beleidsontwikkeling op het gebied van kunst, cultuur en creatieve industrie in de provincie Noord-Brabant.

Er is nog geen opvolger voor de directeur in beeld. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?