Terug naar overzicht

ABC-docenten krijgen geen (frisse) lucht

Reden voor het dichthouden van de klapramen zijn de verduisteringsschermen die ervoor hangen, vertelt Wim Otten van de Diensteenheid voor ICT en Facilitaire diensten (DIF): ‘De problemen ontstonden als het scherm naar beneden was getrokken, maar het klapraam erachter open stond. Het scherm werd dan uit de geleidingsrail gezogen en raakte beschadigd.’

Uitzondering

De meeste lokalen met een smartboard hebben alleen bij de voorste ramen verduisteringsschermen hangen. Otten: ‘Alleen die klapramen kunnen nu niet meer open. Bij de andere helft van de ramen kan er dus gewoon worden geventileerd.’

Uitzondering vormt de docentenkamer van Advanced Business Creation (ABC), B102: In het kleine hok op de eerste verdieping hangt voor beide klapramen een verduisteringsscherm. Geen van de ramen in de ruimte kan dus open. ‘Kom dan maar eens op maandagochtend binnenlopen’, verzucht docent Jan Spruijt. ‘Dan ruikt het hier heel erg muf.’

1 aprilgrap

Spruijt heeft ook zo zijn bedenkingen bij de ‘oplossing’ van DIF: ‘Er komen wat mannen binnenlopen die ineens de ramen dichtschroeven. Het leek wel een 1 aprilgrap. Ik kan me niet voorstellen dat dit de juiste oplossing is. Het lijkt me eerlijk gezegd ook wat zonde van de kozijnen.’

Volgens Wim Otten valt dat wel mee: ‘Mochten de ramen ooit weer open moeten kunnen, dan plamuur je die gaatjes dicht en schilder je erover heen. Dat is geen probleem.’ Dat allebei de ramen van de docentenkamer niet open kunnen, baart hem meer zorgen: ‘Die fout gaan we meteen herstellen. Het is niet de bedoeling dat er in een lokaal geen ventilatie mogelijk is.’

Schroevendraaier

Op een oplossing gaat het docentenkorps van ABC niet wachten. Spruijt en co hebben het heft ondertussen in eigen hand genomen. Een van de docenten had nog een schroevendraaier in zijn auto liggen. Meteen ging het verduisteringsscherm omhoog en het raam open. Spruijt: ‘Want zonder frisse lucht kun je toch niet fatsoenlijk werken?’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?