Terug naar overzicht

Geen diplomafraude Hogeschool Amsterdam

Dat bracht de HvA gisteren naar buiten en wordt bevestigd door een woordvoerder van de Inspectie. In december berichtte De Telegraaf over ‘grootschalige diplomafraude’ bij de instelling, het zou om meer dan tienduizend diploma’s gaan. Daarop besloot de Onderwijsinspectie onderzoek te doen.

Verbeterplannen

In een memo aan het personeel schrijft Bussemaker dat de kwaliteitsproblemen bij de economische opleidingen de inspectie 'wél zorgen baren'. De komende tijd zal de Inspectie daarom de verbeterplannen monitoren. 'De hogeschool heeft zelf problemen geconstateerd en is bezig met verbeteringen, wij houden de vinger daarbij aan de pols', aldus een woordvoerder van de Onderwijsinspectie.

Angstcultuur

In november lekte een intern auditrapport van de HvA uit over de situatie bij de opleidingen international management en trade management Asia. Daar zouden grote organisatorische problemen zijn. In december trokken docenten in een brief aan de bel: ze hadden geen vertrouwen meer in het management en stelden dat er een angstcultuur heerst bij de opleidingen.

De definitieve conclusies van de Onderwijsinspectie volgen naar verwachting voor de zomer. [MdV/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?