Terug naar overzicht

Workshop hoe te reageren op agressie

Oefenen

Situaties van bedreiging en fysiek geweld komen regelmatig voor. De Academielezing gaat over het adequaat reageren op deze vorm van agressie. De bijeenkomst heeft meer het karakter van een workshop dan van een lezing. Een aantal deskundigen van de opleiding Integrale Veiligheid in Breda gaat daadwerkelijk oefenen met de deelnemers.

Aan bod komen onder andere zaken als: Hoe reageer ik op agressie?, Hoe kan ik mijn eigen reacties op agressie hanteren?, en: Welke mogelijkheden heb ik om te reageren op agressief gedrag van een ander?.

Rambo-gedrag

Dit betekent niet dat er tijdens de bijeenkomst één recept tegen agressie wordt verstrekt of een oproep voor een heldendaad of ‘Rambo’-gedrag wordt gedaan. De bezoekers van de lezing ‘lopen wel het risico’ bij oefeningen betrokken te worden.

Belangstellenden zijn welkom om de Academielezing van woensdag 15 februari gratis bij te wonen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur in het gebouw van Avans aan de Hogeschoollaan in Breda in collegezaal HD001. Aanmelden is wel verplicht, via deze link. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?