Terug naar overzicht

Elke dag 100 kilometer reizen naar Avans

‘Na jaren in het bedrijfsleven wilde ik graag het onderwijs in, maar vacatures voor hbo-docenten HRM zijn schaars. Met mijn baan bij Avans ben ik heel blij. Ik heb fantastische collega’s en de kleinschaligheid bevalt me’, vertelt de in Amsterdam woonachtige Naïm Asbaâ. De docent is een van de zes forenzen die aan het woord komen in Punt10, het medewerkersnummer dat traditiegetrouw aan het einde van het studiejaar verschijnt.

118 keer opgepakt

In de nieuwe krant ook het verhaal van David Danish, docent bij de Academie voor Deeltijd en schrijver. Danish werkt in Iran als journalist. ‘Ik ben 118 keer opgepakt, voor allerlei zaken: omdat de muziek in de auto te hard stond, als ik een spijkerbroek droeg. Meestal kwam ik snel weer vrij, maar ik heb ook wel eens twee maanden op een eiland gevangen gezeten.’

Onderzoek naar taakbelasting

Taakbelasting en urennormering zijn al jaren hete hangijzers bij veel Avansdocenten en -directies. Twee Bredase studenten Personeel en Arbeid studeerden af op een onderzoek hiernaar bij de zes techniek- en ict-academies van Avans. Hun conclusie: het moet uniformer en moderner. Docenten willen meer transparantie, bijvoorbeeld door ook inzicht te krijgen in de inzetpercentages van collega’s. Directeuren gaven aan dat ze uit het inzetsysteem (financiële) informatie willen kunnen halen: wat kost een taak of docent, in uren en dus in geld? In de nieuwe Punt lees je hoe het anders zou moeten.

Tolken in Afghanistan

Andrea van Dijk, docent bij de Academie voor Sociale Studies Breda, is voor haar promotieonderzoek drie weken in de Afghaanse provincie Uruzgan geweest. In Punt10 vertelt ze over haar ervaringen en haar onderzoek naar tolken in militaire missies.

In Punt10 ook de gebruikelijke rubrieken als de bijbaan, de rondvraag en persoonlijk, maar allemaal met medewerkers van Avans. En in Punt10 interviews met de top 5 van de Docent van het Jaar-verkiezing 2012.

De nieuwe krant ligt vanaf vandaag in de bakken en is hier digitaal te vinden. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?