Terug naar overzicht

‘Held Hullenaar’ bovenaan Docent van het Jaar

Na de eerste week stond er nog geen enkel streepje achter de naam van Van ’t Hullenaar. Maar binnen zeven dagen stemden meer dan honderd studenten op de Bredase docent die na dit jaar met pensioen gaat. Met 19,5 procent van de 517 stemmen staat hij voorlopig bovenaan.

‘Deze man ademt wijsheid’, geeft Benny van den Hoogen als motivatie waarom hij op Van ’t Hullenaar stemde. ‘Elke les van 'm staat garant voor een flinke dosis nieuwe insights. En als dat nog niet genoeg is, word je al snel overtuigd door zijn indrukwekkende manier van vertellen en zijn amuserende anekdotes.’ En met het enig gevoel voor overdrijven: ‘Waarom Held Hullenaar slechts genomineerd is voor Docent van het Jaar en niet voor Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is mij een raadsel.’

Top drie

De docenten die vorige week in de top drie stonden, zakken ieder een plaatsje. Jasper van Rosmalen, docent bij de Academie voor Industrie & Informatica in Den Bosch staat met 13,2 procent van de stemmen op een voorlopige tweede stek, Fysiotherapiedocent Suzanne van Etten staat vierde.

Tussen hen in staat Pascal Bekkers. De docent van Integrale Veiligheid in Den Bosch zette afgelopen week een heuse campagne op poten om Docent van het Jaar te worden. Hij riep studenten met tweets en posters op om te stemmen. De publiciteitsstunt leverde nog niet helemaal het gewenste resultaat op. Voorlopig staat Bekkers op de derde plaats.

Bergeijk

Nieuwkomer in de top tien is Denny Dirx van de Academie voor Sociale Studies Breda. De motivatie is wel een beetje vreemd. Zijn studenten bewonderen vooral zijn vreemde stuurmanskunsten en het feit dat hij uit Bergeijk komt. Al zegt Nawal Laazibi over hem: ‘Hij is duidelijk, legt heel goed uit en is enthousiast.’

Uiteraard gaat het hier om een voorlopige klassement. Wil je jouw favoriete docent in de top tien houden of juist krijgen, breng dan hier je stem uit. Je docent opgeven, kan tot uiterlijk 19 juni. Op 28 juni maakt de redactie bekend wie Docent van het Jaar 2012 is geworden. [CT]

De volledige top tien

1. Paul van 't Hullenaar

AMUX

19,5

2. Jasper van Rosmalen

AI&I

13,2

3. Pascal Bekkers

AMB

12,8

4. Suzanne van Etten

AGZ

11,2

5. Daria Meijers

AI&I

5,0

6. Jean François Roebers

AI&I

4,1

7. Ludi Dejong

ATM

3,1

8. Denny Dirx

ASB

1,5

9. Ger Saris

AI&I

1,5

10. John Nova

AMB

1,4

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?