Terug naar overzicht

‘Meer topbanen creeren in Breda’

In een informele setting, met een kopje koffie. Wethouders Boelema (Leren en Organisatie) en Bergkamp (Wonen en Leven), projectmedewerkers van Breda2030 en studenten verzamelden zich afgelopen woensdag in de hal van Avans in Breda. ‘Op deze manier kunnen beleidsmakers op een laagdrempelige manier de mening van studenten meenemen in hun visie, legt Farid Bouchlaghmi uit. Hij is BJR-lid en Avansstudent Commerciële Economie.

Universiteit

Waar studenten eerder naar de bruisende randstad trokken, lijkt het provinciale karakter van Breda hen nu juist aan te trekken. ‘Veel studenten vertrekken na hun studie, als ze bijvoorbeeld verder willen studeren aan een universiteit’, zegt BJR-lid Pamela Evertsz.

Pamela woont in Breda en studeert aan de Universiteit in Tilburg. ‘Ik vind het jammer dat ik daar heen moet, ik zou het liefst hier doorstuderen. Ik heb hier mijn leven opgebouwd. Breda kan dus wel een universiteit en een campus gebruiken.’ Dat is dan ook haar advies aan de gemeente.  

Ambitie

Ook voor afgestudeerden moeten er meer ontwikkelingsmogelijkheden gecreëerd worden, vindt Pamela: ‘Er moet meer werkgelegenheid komen voor jongwerkenden. Banen waar zij hun ambitie in kwijt kunnen. Tegenwoordig willen jongeren écht iets doen. Ze willen niet gewoon een salaris, maar een topbaan.’

Maar daarvoor hoeven niet talloze kantoorgebouwen uit de grond te worden gestampt, zegt projectmedewerker Hans Thoolen. ‘Studenten geven aan dat ze overal willen kunnen werken. En niet een paar uur in de file willen staan voordat ze op kantoor zijn. Daar zouden we speciale plekken voor kunnen creëren, beetje in het kader van de Seats2meet -filosofie.’

Breda2030 bevindt zich momenteel in de ontwikkelingsfase. Tot nu toe zijn acht stellingen geformuleerd die dieper worden uitgewerkt. In de volgende fase wordt de Structuurvisie ook daadwerkelijk opgeschreven. Kijk voor meer informatie over het project op Breda.nl. [SD]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?