Terug naar overzicht

Avansballon legt 364 kilometer af

Studenten en medewerkers konden op 5 oktober voor twee euro een ballon kopen bij de Academie voor Industrie en Informatica. Sommige deelnemers knoopten meerdere ballonnen aan elkaar in de hoop dat er een grotere afstand zou worden afgelegd. De meeste ballonnen belandden bij onze Oosterburen in plaatsjes als Detmold, Hünxe en Halteren am see.

Lange weg

Uiteindelijk bleek de ballon van Laura Peffer vanaf de Onderwijsboulevard de langste reis te hebben gemaakt. Het kaartje dat eraan vastzat, werd op 7 oktober gevonden door Heike Kostka toen ze haar honden Mini en Maggi in Bad Harzburg uitliet. In een meegezonden briefje vertelt de Duitse: ‘Ik heb twee kinderen die graag meedoen aan ballonnenwedstrijden. Dat maakt het extra leuk om dit kaartje op te sturen. Omdat de ballon zo’n lange weg heeft afgelegd, hoop ik dat je iets leuks wint.’

Dat laatste is zeker het geval. Laura ontving uit handen van docent Jan Verhagen, van wie ze de ballon had gekocht, als prijs enkele VVV-bonnen.

400 euro

De ballonnenwedstrijd was een van de inzamelingsacties tijdens Avans 200. Vooral dankzij Jan Verhagen ging de complete voorraad van tweehonderd ballonnen er uiteindelijk doorheen. De docent ging met een bos ballonnen langs lokalen en door Xplora. De totale opbrengst bedroeg daardoor maar liefst 400 euro. Dat bedrag gaat naar de goede doelen Make A Wish, Villa Pardoes en Warchild. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?