Terug naar overzicht

Avansstudent schittert in Lingo-uitzending

Patatbakje

Met zijn jeugdvriend Jelte liet Siv van Hegelsom het andere duo kansloos. Het goed raden van woorden als “roven”, “spreker”, “onbewust” en “patatbakje” leverde een score op van 425 punten, meer dan genoeg om door te mogen naar de finale. Daarin won het tweetal vervolgens 4.000 euro en de bonusprijs bestaande uit een 3-gangenmenu, theaterbezoek en hotelovernachting.

‘De avond van tevoren hebben we nog allemaal vijf-, zes- en zevenletterwoorden op papier gezet’, vertelt Siv over de voorbereiding. ‘Maar volgens mij heb ik geen enkel woord gebruikt. Als je in de uitzending zit, denk je daar helemaal niet meer aan.’

Single vrouwen

Siv greep het televisieoptreden bovendien aan om zijn judokunsten te laten zien. Met een subtiele voetbeweging legde hij Jelte tijdens de uitzending plat op de decorvloer. Vlak daarvoor had hij alle single vrouwen nog opgeroepen om te twitteren als ze interesse hadden in de vrijgezelle medekandiaat. Daardoor was #jelte een kwartier lang trending topic.

‘Ik zit ‘m nu continu op te naaien dat hij één van die vrouwtjes, die heeft gereageerd, moet meenemen tijdens de gewonnen overnachting’, lacht Siv. ‘Met eentje schijnt hij in ieder geval contact te hebben via Facebook.’ Voor het geld dat hij tijdens de show heeft gewonnen, koopt Siv waarschijnlijk vliegtickets naar Tel Aviv. ‘Eerst maar eens afwachten wanneer het bedrag binnenkomt.’

Klik hier om de Lingo-uitzending van Siv terug te kijken. Zelf opgeven voor Lingo? Klik dan hier. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?