Terug naar overzicht

Techniek niet alleen voor mannen

Vrouwen zijn namelijk in de minderheid wat technische studies betreft. Gemiddeld 50 procent van de instromende hbo’ers is een meisje, maar bij de technische opleidingen ligt dat gemiddelde op nog geen 19 procent.

{mosimage}Vrouwelijke instroom

Avans organiseert daarom in samenwerking met Stichting Meidendag de Meiden Techniekdag, met als doel het verhogen van de vrouwelijke instroom bij de technische- en ICT-opleidingen.

Er worden de hele dag activiteiten aangeboden die in het teken staan van techniek, om zo meiden van havo, vwo en mbo te laten zien hoe leuk en veelzijdig deze sector is. Door workshops wil de organisatie de meiden enthousiast maken voor een eventuele studie in dit beroepenveld.

Workshops

Zo kun je leren hoe je zelf shampoo of scrub maakt, kun je speeddaten en is er een workshop over het maken van stopmotion filmpjes. Ook staat er een uitstapje naar Waterschap Aa en Maas op de planning en is er een social media speurtocht in de binnenstad van Den Bosch. De dag wordt afgesloten met een gezellig diner.

Ben je inmiddels benieuwd geworden? Kijk dan op deze site voor meer info over het volledige programma en om je aan te melden. De dag begint om 08.30 uur op Avans in Den Bosch. Deelname is gratis.

Duurzame sieraden

{mosimage}In de ochtend draait er op de Avanslocaties in Breda en Tilburg in het kader van de landelijke Girlsday ook een programma voor jongere meiden tot vijftien jaar. Zo is er een workshop duurzame sieraden maken in de ATGM-hal op de Lovensdijkstraat in Breda. [MB]

Wat vind jij: kunnen we inderdaad meer vrouwen gebruiken in de techniek? Geef je mening in de poll! 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?