Terug naar overzicht

Aparte cao voor onderwijsbestuurders

{mosimage}Onwenselijk gedrag

Met steun van regeringspartij PvdA nam de Tweede Kamer gisteren een opvallende motie van D66 aan. In de beloning en salariëring van onderwijsbestuurders is ‘onwenselijk gedrag vertoond’, aldus de motie, en het ontbreekt momenteel aan instrumenten om daar wat aan te doen. Samen met de onderwijssectoren zou de regering moeten uitzoeken of er een cao voor onderwijsbestuurders in mbo, hbo en wo kan komen. Daarin staat duidelijker omschreven wat hun arbeidsvoorwaarden zijn.

Salarisplafond

Minister Bussemaker had vorige week in de Kamer gewezen op de wet normering topinkomens, die ervoor zal zorgen dat salarissen niet boven een bepaald maximum uitkomen. Maar D66 vond dat niet genoeg. Kamerlid Paul van Meenen vreesde dat het salarisplafond een streefcijfer zal worden en diende de motie in. [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?