Terug naar overzicht

Academielezing: ‘Ik heb niets te verbergen’

Ons internetgedrag, telefoon- en e-mailverkeer zijn grotendeels bekend bij de overheid. Daarbij bestaat er geen onderscheid tussen burgers met hun verschillende achtergronden. Van enige vorm van privacy is nauwelijks sprake meer. Daarover gaat de volgende Avans Academielezing.

‘Als je niks te verbergen hebt, heb je niks te vrezen’, denken veel Nederlanders. Welke betekenis hechten we aan veiligheid en de bescherming van onze privacy in het digitale domein? Wil van Limpt, Avansdocent Integrale Veiligheid, gaat uitvoerig in op deze gevoelige kwestie tijdens de volgende Avans Academielezing op 23 oktober.

Consumentengegevens
Hoe worden onze persoonlijke gegevens verzameld, opgeslagen en gebruikt? En weten we wie onze gegevens nog meer onder ogen krijgt? Mogen gegevens die verzameld worden om terrorisme te voorkomen ook gebruikt worden om illegaal downloaden op te sporen?  Bedrijven als Google, Facebook en Albert Heijn gebruiken consumentengegevens als hulpmiddel om geld te verdienen. Maar hoe zit het met de privacy?

Wil je de Academielezing bijwonen? Aanmelden kan op www.avans.nl. Klik op: > Agenda > Academielezing.

De lezing begint om 19.30 uur en wordt gehouden bij Avans in Breda aan de Hogeschoollaan 1.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?