Terug naar overzicht

Moet een wijkagent twitteren?

De wijkagent speelt een belangrijke rol in het verkleinen van de afstand tussen burgers en politie. Wat is nu precies de rol van de wijkagent? Daarover gaat de Avans Academielezing op 18 december.

Sjaak Khonraad, lector Integrale Veiligheid en oud-politiecommissaris Jan Kort presenteren tijdens hun gezamenlijk lezing de wijk­agent als een ‘voorbeeldig frontlijnwerker’. Want de wijkagent is degene die de wijk kent, die achter de voordeur van de bewoners komt en bij hen thuis aan de keukentafel zit.

Keuzes vanuit politiek en organisatie
De sprekers laten zien dat de wijkagent permanent moet laveren en manoeuvreren tussen wat in de wijk nodig is en de formele mogelijkheden. Wet en regelgeving, maar ook keuzes vanuit de politiek en de eigen organisatie zoals: moet een wijkagent twitteren?

Sinds 2004 is Sjaak Khonraad betrokken bij het onderzoek naar wijkagenten. Vanaf 2009 is hij als lector Integrale Veiligheid verbonden aan Avans. Jan Kort is als voormalig waarnemend districtschef van de politie in Brabant Noord lange tijd direct betrokken geweest bij de ontwikkeling van het werk van de wijkagent ‘nieuwe stijl’.

Aanmelden
De Avans Academielezing begint om 19.30 uur en vindt plaats bij Avans in Breda. Aanmelden kan via deze link.

Punt. Of had jij nog wat?

Anon

Ik zou zelf niet weten hoe dat aangepakt zou moeten worden. Tis dan ook een lastig uitvoerbare kwestie. Misschien is het daarom alleen al beter om het niet te doen. Maar ik kan me vanuit mijn oogpunt wel indenken dat het een positieve ontwikkeling is

2013-12-17 13:17:15

AJW

@Anon Hoe bepaal je of iets goed of niet goed wordt gebracht? En hoe wil je dit checken voordat een tweet wordt geplaatst?

2013-12-17 11:14:54

Anon

Als het doel is om een link te spelen tussen politie en burger, dat Twitter wel kan helpen. Alleen moet dan wel goed worden nagedacht over de woordkeuze. Breng je iets verkeerd, dan is het gat tussen burger en politie weer groter geworden.

2013-12-17 08:11:31

Meer lezen?