Terug naar overzicht

AMR-verkiezingen: ‘Betere parkeergelegenheid studenten’

29 studentkandidaten en 12 zetels. De verkiezingen van de Avans Medezeggenschapsraad (AMR) worden gehouden van 25 tot en met 27 maart. De kandidaten stellen zich voor.

Kyle de Kort: ‘Studentenbelangen behartigen’

kyledekort-460

Wat studeer je en hoeveelstejaars ben je?
‘Momenteel ben ik tweedejaarsstudent Bedrijfseconomie student in Breda.’

Waarom wil je lid worden van de Avans Medezeggenschapsraad?
‘Vanaf dag één op Avans vind ik het belangrijk om de studentenbelangen te behartigen. Dat heb ik anderhalf jaar gedaan in de academieraad van de Academie voor Algemeen en Financieel Management. Daar kan ik mee praten over onderwerpen die onze academie aangaan. Nu, na anderhalf jaar, lijkt het mij een uitdaging om naar een breder niveau te gaan; de AMR. Vandaar dat ik mij verkiesbaar heb gesteld.’

Wat zou jij als studentlid willen aanpakken binnen Avans, wat moet er anders?
‘Mijn speerpunten zijn:
– Meer stroomvoorzieningen, daar er in de toekomst steeds meer digitaal gewerkt gaat/kan worden.
– Betere parkeergelegenheid voor de studenten.
– Voldoende werkplekken voor studie (o.a. stilte ruimtes).
– Drempelverlaging van het contact tussen de student en de AMR.’

Hoe ga jij contact houden met je achterban?
‘Ik vind het belangrijk dat de AMR-leden bekend zijn bij alle studenten. Dat houdt dus in dat niet alleen de studenten contact moeten zoeken met de AMR-leden, maar dat AMR-leden ook zeker contact moeten zoeken met de studenten. Dat moet zorgen voor drempelverlaging. Het moet immers gemakkelijk worden voor de studenten. Informatiebronnen die daarbij gebruikt kunnen worden zijn onder meer social media, BlackBoard en e-mail.’

Waarom moeten studenten op jou stemmen?
‘Waarom niet…? Nee, nu even serieus. Ben jij het eens met mijn speerpunten? Geef mij dan de kans om jouw belangen te behartigen. Want ook ik help jou vooruit.’

Van 25 tot en met 27 maart kun jij je stem uitbrengen op de kandidaten voor de AMR-verkiezingen. De komende weken stellen de kandidaten zich voor op de website van Punt. In het dossier vind je alle artikelen overzichtelijk bij elkaar.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?