Terug naar overzicht

AMR-verkiezingen: ‘Cijfers sneller toekennen’

29 studentkandidaten en 12 zetels. De verkiezingen van de Avans Medezeggenschapsraad (AMR) worden gehouden van 25 tot en met 27 maart. De kandidaten stellen zich voor.

Leander Joha: ‘Ik ben een gedreven perfectionist’

LeanderJoha-460

Wat studeer je en hoeveelstejaars ben je?
‘Ik studeer Technische Bedrijfskunde in Breda en ben tweedejaarsstudent.’

Waarom wil je lid worden van de Avans Hogeschool Medezeggenschapsraad?
‘Ik wil met beide handen de beste school van Nederland nog beter te maken. Tevens lijkt het me een goede ervaring om inzichten te krijgen in de faciliteitregelingen. Als student ga je er van uit dat deze zaken goed geregeld zijn en weet je niet eens de helft van de faciliteitregelingen die plaatsvinden. Tot het moment dat deze niet geregeld zijn, dan ben je de eerste die het merkt.’

Wat zou jij als student-lid willen aanpakken binnen Avans, wat moet er anders?
‘Het inschrijven van de tentamens. Heb nu al twee keer moeten betalen. Een keer was het mijn eigen fout, maar had ik geen extra tijd ook al heb ik daar recht op als dyslectici zijnde. De tweede keer had ik me ingeschreven voor alle tentamenmomenten en daar stond een toets die ik wel had niet bij. Ik ga nog uitzoeken hoe dit mogelijk is en dan de oorzaak aanpakken. De medezeggenschapsraad zal hier bij kunnen helpen en anders ga ik het via een andere route proberen te verbeteren. Tevens erger ik me er aan dat het lang duurt voordat de cijfers worden toegekend en van concept naar definitief gaan. ’

Hoe ga jij contact houden met je achterban?
‘Met behulp van sociale media zo als Facebook en Whatsapp.’

Waarom moeten studenten op jou stemmen?
‘De studenten met een fijn gevoel op school kunnen laten studeren is mijn drijfveer. Daarnaast ben ik een gedreven perfectionist, die met veel plezier hier op school zit maar toch veel verbeter punten tegen komt. Samen met Nam van Loon ben ik bezig een benchmarkdatabase te maken voor de eerstejaarsstudenten. Dat geeft mij een goed gevoel en zal ook de studenten veel hulp bieden.’

Van 25 tot en met 27 maart kun jij je stem uitbrengen op de kandidaten voor de AMR-verkiezingen. De komende weken stellen de kandidaten zich voor op de website van Punt. In het dossier vind je alle artikelen overzichtelijk bij elkaar.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?