Terug naar overzicht

AMR-verkiezingen: ‘Plekje voor laptop is onvoldoende’

29 studentkandidaten en 12 zetels. De verkiezingen van de Avans Medezeggenschapsraad (AMR) worden gehouden van 25 tot en met 27 maart. De kandidaten stellen zich voor.

Samantha van Vugt: ‘Sommige studenten hebben niets aan alleen tafels, maar willen bijvoorbeeld ook een muur waar ze A3-vellen op kunnen plakken’

SamanthavanVugt-460

Wat studeer je en hoeveelstejaars ben je?
‘Ik ben eerstejaarsstudent Communication & Multimedia Design in Breda.’

Waarom wil je lid worden van de Avans Medezeggenschapsraad?
‘Ik vindt het belangrijk dat scholen mede vorm worden gegeven door studenten zelf. Zelf sta ik meestal vooraan als er wat vanuit studenten ondernomen moet worden. Ik denk dat die kwaliteit bij de medezeggenschapsraad van pas kan komen. Daarnaast ben ik secretaris van de academieraad van Academie voor Communicatie en User Experience (ACUE), en zou het onze academie ten goede komen als er een directe lijn bestaat tussen de AMR en de ACUE.’

Wat zou jij als studentlid willen aanpakken binnen Avans, wat moet er anders?
‘Ik merk dat voor creatievere opleidingen de werkplekken nogal te wensen overlaten. Een plekje in Xplora waar je alleen je laptopje kwijt kan is gewoon niet voldoende. Overleg is moeilijk en het stoort mensen die geconcentreerd alleen willen werken. Sommige studenten hebben niets aan alleen tafels, maar willen bijvoorbeeld ook een muur waar ze A3-vellen op kunnen plakken.
Dit is niet mijn eerste studie en dat is met een reden. Toen ik aan mijn eerste jaar op een andere opleiding begon had ik geen flauw idee wat studeren inhield, en wat de opleiding nou echt betekende.
Deze overgang van vooropleiding naar HBO kan gewoon beter. Ik hoor vaak van docenten dat “50 procent het eerste jaar stopt”. Dat is zonde en dit percentage kan naar mijn mening al naar beneden met betere begeleiding en voorlichting. ‘

Hoe ga jij contact houden met je achterban?
‘Aangezien ik al veel contact onderhoud met mijn medestudenten omdat ik in de academieraad zit, kan ik alles wat we daar niet kunnen oplossen meenemen naar de medezeggenschapsraad, daarnaast ben ik voorlopig ook nog wel een paar jaartjes op school, dus ik kan mijn gehele looptijd bij de medezeggenschapsraad met studenten in contact blijven, zonder dat daar een afstuderen of stage bij in de weg zit.’

Waarom moeten studenten op jou stemmen?
‘Ik ben accuraat, kritisch en zeker niet op mijn mondje gevallen. Ik kom op voor het belang van de student en zal me vastbijten tot er voor alle partijen een acceptabele uitkomst is.’

Van 25 tot en met 27 maart kun jij je stem uitbrengen op de kandidaten voor de AMR-verkiezingen. De komende weken stellen de kandidaten zich voor op de website van Punt. In het dossier vind je alle artikelen overzichtelijk bij elkaar.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?